ארגונים רבים מתלבטים באם יש ערך למחקר שוק? התשובה תלויה בגיל הארגון, במחזור חייו ובמצבו הכלכלי. ארגון צעיר מתפקד אחרת מארגון ותיק. בארגונים קטנים יש יותר תקשורת בין גורמים. בארגונים גדולים יש יותר בירוקרטיה. המערכות מכוונות ליותר מידור והיררכיה. ארגונים שמעל 3-5 שנים משנים התנהגות. כל תקופה הארגון מתנהל באופן שונה. זו הכוונה למחזור החיים של הארגון.
בימים הראשונים להקמת חברת הזנק, שורר חוסר וודאות באשר לשירות/מוצר שאתם רוצים לספק/לייצר, ומה בדיוק הלקוחות רוצים? בשלב עוברי זה במחזור חיי הארגון אין ערך במחקר שוק, אין שום סקר או קבוצות מיקוד שינבאו את תגובת הלקוחות למוצר/שירות שאתם מתקשים לתאר.
אויב היציאה לדרך הוא ההרהור מה עושים? מייצרים אב טיפוס מוצלח ככל האפשר ולהוציאו מיד לשוק, אם תמתינו למוצר מושלם עם כל התכונות השוק יחמוק מידכם. חשוב לזכור, בתהליך ההפצה הראשוני המוצר/השירות לא יהיה מושלם, אך מוטב לשנות מוצר/שירות כי הלקוחות כבר אוהבים אותו.
בחינת קונספט על לקוחות פוטנציאלים הינה קריטית, בדרך כלל מתחילה עם אוריינטציה פנימית (התאמת מוצר/חברה) וממשיכה לבדיקת כדאיות שוק (מוצר/שוק). בחינת שוק תתחיל עם גישות גישושיות כמו ראיונות מומחים, קבוצות מיקוד וכו' ומשם תמשיך למחקר יותר תיאורי.
איזה מידע לאסוף? 1. נתוני כוונת קנייה וכמות קנייה 2. נתוני אבחנה למוצר – ייחודיות אמינות וערך למחיר 3. נתוני אבחנה לתכונות המוצר – תפיסה של המוצר לגבי התכונות וחשיבות כל אחת מהתכונות (דמוגרפיה, התנהגות קנייה, תפיסת קטגוריית המוצר, מחסומי מעבר מול מותגים משפיעים בתהליך הקניה)
לסיכום במקום מצב של מידה אחת מתאימה לכל One Size Fits all תהליך מחקר השוק חייב להיות תפור לסט הקשרים בעל שלושה מפתחות עיקריים:
א. המפתח הראשון הוא הכוח המניע את פעילות הפיתוח; השיווק חייב להבין את המיצוב האסטרטגי של המוצר בתוך החברה ולהביא את "המידע הנכון לשולחן". לדוגמא להעריך את יכולת המוצר לפתיחת קטגוריות שוק חדשים הדורשים מידע שונה מאשר להעריך את היכולות שלו לשכנע לקוחות להחליף מוצר. ב. המפתח השני היקף חדשנות המוצר בשוק. ג. המפתח השלישי הוא מיצוב המוצר מול מחיר ההזדמנות ומפת הסיכונים בפיתוח.
הבנה של ההקשר ותפירת תהליך מחקר זהו המפתח "להחייאת מחקרי שוק" וגידול בתרומת השיווק לאינטגרציה בתהליך הפיתוח. מתלבטים באם לבצע מחקר שוק? בדיקת כדאיות שוק? ומה עושים אח"כ עם המחקר? כתיבת תכנית שיווק, הכנה לקראת פגישה עם משקיעים, ניתוח מתחרים ובחינת אסטרטגיות חדירה לשוק ספציפי, פיתוח מוצר חדש ועוד..
פנו ל RGB – יש לנו ניסיון רב החל במחקרי שוק בעולמות תכן מגוונים (גז, אש, מים, HLS, PPE Protective , ספורט, ענף הזכוכית והייעוץ ותרגומם הלכה למעשה, עבור באסטרטגיות חדירה והמשך בכתיבת תכניות שיווק ותכניות פעולה ועד סיוע בניהול מו"מ וחתימת הסכם.